Kérdése van? Hívjon minket! 06-70-612-4298

Hírek

2022.07.12

Babakocsi vásárlás tudatosan

Mint szülők tudjuk, hogy az első babakocsi megvásárlása során számos kérdés merül fel a szülők fejében. Éppen ezért szeretnénk megosztani veletek pár hasznos tanácsot a babakocsikkal kapcsolatban.

Az interneten keresgélve több tucat babakocsiba lehet belebotlani, márkák sokasága igyekszik a legjobbat adni a piacon. A szülőkben pedig számos kérdés felmerül a vásárlás előtt.

  • Multifunkcionális vagy sportbabakocsi?
  • Milyenek legyenek a kerekei?
  • Szükséges az összes babakocsi kiegészítőt megvenni elsőre?
  • Kölcsön, vagy örökbe?

Sok-sok kérdés, amire igyekszel megtalálni a választ, hiszen a legjobbat szeretnéd a babádnak. Szeretnénk elárulni, nem minden szülőnek ugyan az a legjobb babakocsi. Más szempontok alapján választasz, mint például egy másik ismerősöd.

Összeállítottunk egy felelős szülőknek szóló tudáscsomagot, ami segítségedre lehet, hogy a személyes szempontjaitok alapján tudjatok dönteni a babakocsi választás nehéz időszakában.

A Baby&More webáruházban kapható sport babakocsi, újszülött multifunkcionális 3in1-2in1 babakocsi és iker és testvér babakocsik.

Elsőnek bemutatjuk nektek a multifunkcionális babakocsik előnyét és hátrányát.

Multifunkcionális 2in1, 3in1-ben babakocsi

Neve is mutatja több funkcióval ellátott babakocsikról van szó. Van hozzá

  • Mózeskosár
  • Sportrész
  • Autós hordozó

Mindhárom ugyan arra a vázra tehető rá, attól függ mikor melyiket szeretnéd használni. Az autós ülésnél győződjünk meg arról, hogy mind menetiránnyal szemben, mind menetiránnyal megegyezően használható. A mózeskosár hosszabb sétákra ajánlott, mivel az újszülötteknek a legegészségesebb ha sík felületen alszanak el, megfelelő alátámasztással. Éppen ezért kiváló választás a multifunkcionális babakocsi mert nem kell külön mózeskosarat vásárolni. A mózeskosarat addig tudja használni a baba, míg középre fektetve a feje és a lába, valamint a babakocsi fala közé a szülő ökle kényelmesen befér.

Minden baba növekedése eltérő, így lehet, hova valaki 3 hónaposan már kinövi, míg más gyerek akár még félévesen is a mózeskosárban tud aludni.
Ahogy a baba kinövi a mózeskosarat, elővehetjük a sportrészt. Itt ajánlott figyelni arra, hogy az ülés háttámlája dönthető legyen. Séta közben elalszik a csöppség egy mozdulattal vízszintes helyzetbe tehető.

Összeségében ezek a fajta babakocsik már újszülött kortól amíg babakocsira van szükség használhatóak, viszont a többi babakocsinál jóval drágábbak, hiszen több funkciót látnak el. Egy váz többféle funkcióhoz, viszont nehezebbek, mint a sportbabakocsik. Ha több gyereket tervezünk, mindenképp ezeket érdemes választanunk, hiszen akkor minden elemet jól ki tudunk használni.

Sport babakocsi

A multifunkcionális babakocsinál írtuk, hogy a sportrészt az az elem, amit a legtovább fogsz használni. Sportrészt akkor kezdjük el használni, ha a baba már üldögélni tud, vagyis kb. 4 hónapos kortól kezdve és akár 4 éves korig, amíg babakocsira szükség van. Mivel ennél a babakocsi típusnál csak sportrész van, jóval könnyebb mint a multifunkcionális babakocsi, sőt lapra vagy akár esernyő alakura is összecsukhatóak, ez attól függ milyet vásárolsz. Tehát előnye, hogy könnyebb, olcsóbb, könnyen kezelhető és évekig használhatod. A hátrányai, hogy autós utazásokra nem alkalmas és csak 3-4 hónapos kortól lehet elkezdeni használni. Ha a babakocsit visszük magunkkal, érdemes tesztelni, hogy egy kézzel lehessen csukni és nyitni valamint figyelni rá, hogy összecsukott állapotban ne foglalja el a teljes csomagtartót, maradjon mellette még hely.

Iker és testvér babakocsik

Amikor kiderül, hogy több babád lesz már biztosan tudhatod, hogy számodra a legmegfelelőbb az ikerbabakocsi lesz. Egyet biztosan állíthatunk, ezek a babakocsik nagyobbak, mint társai. A gyártók igyekeznek a babakocsik kialakításánál arra, hogy minél inkább megkönnyítsék a szülők dolgát. A kétüléses babakocsiknál a gyerekek vagy egymás mellett ülnek, vagy egymás mögött. Ha olyan kialakítás mellett döntesz, amikor egymás mellett ülnek a picik számolnod kell azzal, hogy a babakocsi jóval szélesebb az átlagnál. Ha pedig egymás mögötti ülések mellett döntesz hosszabb babakocsid lesz. Előnye ezeknek a babakocsiknak, hogy több csöppség is elfér benne, viszont nehezebbek és drágábbak, mint a hagyományos babakocsik.

Minden egyes szülőnek megvan a maga életvitele, így a babakocsi megvásárlásánál ezeket ajánlott figyelembe venni. Lehetőségeidnek és igényeid szerint kell kiválasztanod a számodra és a babád számára a legjobb babakocsit.

A Baby&More webáruházban több féle márka, típus közül tudsz választani.

Baby&MoreMinden ami a gyermeknek szívből adható…

 

Vissza