Kérdése van? Hívjon minket! 06-70-612-4298

Hírek

2021.02.18

Hideg van? Milyen az elég meleg babaruha, ha változékony az idő?

Sok mindent tanulhatunk az angol szülőktől, ha a gyerekek öltöztetéséről van szó. Olyan változékony időjárás mint ott, szinte sehol nincs. Ők nem féltik túl a gyerekeket, ha odakinn esik, szél van, vagy éppen tűz a nap. Mennek, ha kell. és megfelelő ruhákat adnak rájuk.


Nem az utcai néni mondja meg, mi a te gyerekednek elég ruha!

Ismered az utcai nénit te is. Ő az, aki beleszól. Ha an rajta sapka, azért, ha nincs azért. Neki lehetetlen megfelelni, és az a jó hír, hogy nem is kell. Ezek a nénik nem tudják, hogy ma már mennyi olyan textil és öltöztetési mód van, ami az ő idejükben még álmukban sem létezett.

De mit adjunk a gyermekekre, hogy ne fázzanak és ne is legyen melegük?

Sok szülő esik abba a hibába, hogy ilyenkor túlöltözteti gyermekét, akik hamar a meleg ruhák alá izzadnak, és így akár meg is fázhatnak. Erre érdemes odafigyelni, gyakran haljuk, hogy öltöztessük rétegesen gyermekünket ezzel is növelve komfortérzetüket, hiszen a játék a szabadban, a séta minden gyermek számára fontos.

Míg a gyerek nem tud mozogni, csak fekszik a kocsiban, érdemes olyan ruhát ráadni, ami teljesen zárt, és egységes meleget tart. Ahogy nő, annál fokozatosabban kell hozzászoknunk, hogy a gyerekünk egyéniségéhez milyen ruházatot adjunk rá.

Nagymamáink nyaktesztjénél ma sincs jobb!

Honnan tudjuk gyorsan ellenőrizni, hogy a gyerek nem izzadt-e meg, jól van-e öltöztetve? A ruhájába nyúlva a tarkó alatt, a nyaki gerincnél! Ez a ősidők óta bevált módszer biztosan megmutatja nekünk, hogy a gyerek megfelelően van -e felöltöztetve.

Fázós anya – fázós gyerek?

Gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy ha mi fázunk, pulóvert adunk a gyerekre. Arra a gyerekre, aki mozog, kint van a napon, esetleg egyáltalán nem a mi hőháztartásunkat örökölte. Az emberek – és a gyerekek, kisbabák is ide tartoznak – egyéni érzékenységet mutatnak a hideg iránt. Egyáltalán nem biztos, hogy egy vacogó alkatú anyuka gyereke ugyanilyen lesz, vagy egy hideget jól bíró anya gyereke nem fázik folyton.

A gyerekekre olyan ruhadarabokat érdemes adni, amelyek könnyen le- és felvehetőek. A réteges öltözködés alapja a ruha jó hőszigetelése. Ennek egyik első feltétele a ruha megfelelő anyaga: például a műszálas anyag gátolja a párologtatást, így a gyerek könnyebben leizzad, ami elősegítheti a meghűlést. Pedig pont ez ellen szeretnénk védeni az apróságokat!

A Boboli és a Losan gyermekruha választékunkban megtalálható minden, ami egy gyermek minőségi anyagokból készült téli ruhatárába szükséges lehet.

A felső rétegnél ügyeljünk arra, hogy télen vízhatlan, bélelt, kapucnis kabát vagy anorák kerüljön a gyerekekre.

A sapka és a sál télen elengedhetetlen kellék, bár a baba gyakran ledobja a sálat a nyakáról, vagy a sapkát a fejéről. Ilyenkor érdemes olyan ruhát felvenni, aminek a nyaka sálszerűen felcsatolható, vagy amelynek a kapucnija vész esetén helyettesíti a sapkát.

A gyapjú anyagból készült ruhadarabok megvédik a kicsiket a hidegtől, de mégsem izzadnak meg alattuk. A kesztyűnél igyekezzünk olyat választani, amelyben könnyen tudnak fogni, hiszen ha zavarja őket a kezük használatában, akkor le akarják majd venni. Jó, ha a kesztyű bele van kapcsolva, vagy kötve a kabát ujjába, így kevésbé veszik el.

Ha tesókat öltöztetünk, nincs könnyű dolgunk!

A kisbabát kitolhatjuk a kertbe vagy a lépcsőházba, ha már felöltöztettük és a nagyobbakat sorban mellé állíthatjuk, hogy ne melegedjen rájuk a ruha. Az anyukák mindig az utolsónak öltöznek fel, így nem érzik, hogy az elsőnek felöltöztetett gyerek mennyire melegedett be. Ezért érdemes a téli ruházat alapjait ráadni a gyerekekre, és csak az indulás előtt felhúzni a cipzárakat, rátenni a kis takarót, vagy ráadni a sapkát a gyerekre.

Stílusos tesók, elegáns egykék

Webáruházunkban olyan darabokat talál, amelyek mindegyike kiváló minőségű, így akár a tesókra is jó lesz majd, ha belenőnek. Kiválóan variálhatók, így minden évszakra megfelelnek, ha megfelelően rétegesen adjuk a gyerekre a ruhákat. Nem színtrendek, hanem a minőség amire figyelünk, így igazi „örök darabok” vásárolhatók nálunk.Anya, pisilni kell! - ..és kezdjük az egészet elölről

Hiába van, hogy pont indulás előtt elmentetek pisilni, a hőmérséklet különbség miatt a gyerekek gyakran éreznek ingert arra, hogy wc-re menjenek. Amikor a tesó, vagy a tesók felöltözve várnak, míg a kicsiről lefejtjük a teljes anorákot, nadrágot, harisnyát, megpisiltetjük, majd visszahúzzuk rá az összes cuccot, bizony könnyű átmelegedni. Ezért érdemes jól átgondolni, hogy a gyerek ne legyen túlöltöztetve, ne korlátozza a mozgását, és egy esetleges baleset esetén könnyű legyen átöltöztetni.

Ha a napi kinti séta közben betérünk a gyerekkel egy melegebb helyre, vegyük le róla a kesztyűt, a sapkát, a kabátot, vagy húzzuk le a kezeslábas cipzárját. Majd csak az előtt öltöztessük vissza, mielőtt újra kilépünk velük a hidegbe. Sokszor előfordul, hogy a gyerekek szólnak, hogy melegük van. Ezt mi magunk is ellenőrizhetjük. Tapintsuk meg a tarkójukat, mellkasukat, amiből kiderül a testhőmérsékletük. A kipirosodott arc, izzadás, gyorsabb levegővétel a túlhevülés jelei. A gyerek ugyanis a játék hevében nem érzékeli, hogy izzad, vagy hogy fázik.

Ezekre érdemes odafigyelni, így megakadályozható a megfázás.

A Baby&More webáruházban megtalálhatóak a minőségi ruházati termékek, amelyekben a gyermekek télen is jól érezhetik magukat a hidegben. Folyamatos akciókkal, gyors kiszállítással, igyekszünk segíteni abban, hogy mindenki meg tudja venni
a gyermekének megfelelő ruhákat. Nézze meg aktuális kínálatunkat!

Vásárolj könnyen és gyorsan www.babyandmore.hu
Baby&More ...minden, ami a gyermeknek szívből adható…

Vissza